Характерно за зимния сезон е, че върлуват много вируси и настинки. Ако ви повалят, трябва да знаете как да се справите с тях. А това може да стане най-добре с помощта на природни средства. Билките и подправките имат невероятни свойства да повишават имунитета, да връщат защитните и оздравителните сили на тялото и да спомагат за по-бързото справяне с вирусите и настинките.

Техните мощни свойства укрепват имунната система, като я правят по-устойчива към вирусите и бактериите.

Ето някои от най-ефективните билки и подправки за подсилване на имунитета:

  • Мащерка. Мащерката е много добре позната в нашата кухня и народна медицина. От нея се приготвя прекрасен чай, който има свойството да намалява възпаленията, да облекчава оплаквания при настинка и грип, да стимулира деленето на клетките, възстановяването на тъканите и лигавиците.
  • Джинджифил. Джинджифилът е един невероятен народен лек против вируси и настинки. Той е естествен антибиотик, съдържа противовъзпалителни вещества и силни антиоксиданти, които ускоряват оздравяването и повишават имунитета.
  • Куркума. Златистата куркума, сдържаща куркумин, предоставя силен щит срещу вируси и възпалителни процеси. Куркумата поддържа имунната функция, благодарение на своите антиоксидантни и антиинфламаторни свойства. Включването й в хранителния режим помага за защита от различни вирусни инфекции.
  • Риган. Риганът и маслото от риган са много силни срещу вирусите и настинките. В тази билка се съдържа концентрирано количество антиоксиданти, които се борят с възпаленията и спомагат за възстановяването на клетките. Използвайте риган в ястията си и като отвара или чай.
  • Черен бъз. Екстрактът от черен бъз притежава противогрипни, противопаразитни, антибактериални и антиоксидантни свойства, които са от съществено значение за поддържането на добро здраве, силна имунна система и устойчивост към различни заболявания.