В есенно-зимния период е много важно да помислим как да подкрепим имунитета си.

Водата не само утолява жажадата ни, но и пречиства тялото от токсини, стимулира чревната подвижност и по този начин укрепва имунната система. Освен правилната хидратация,  някои добавки към водата могат да усилят отбранителните сили на организма.

Добавянето на тези съставки към водата не само я прави по-вкусна, но и предоставя ценни хранителни вещества, които подпомагат имунната система.

Ето някои от тях:

Лимон. Този плод има антиоксидантни свойства, премахва свободните радикали и има защитно действие върху организма. Лимонът е сред най-добрите източници на витамин С, важен антиоксидант, който стимулира имунната система и подпомага регенерацията на клетките в организма. Освен това витамин С играе важна роля в усвояването на желязото от храната. Желязо също се съдържа и в лимоните, което ги прави прекрасен източник на двата важни елемента.

Джинджифил. Освен, че помага при грип и настинки, той подсилва имунната система, помагайки на организма в борбата срещу патогенни агенти като вируси и бактерии. Джинджифилът активизира процеса на изпотяване, така наречения потогонен ефект. Подобрява отделянето на токсини от тялото, които ни правят податливи към инфекции.

Мед. Медът и пчелните продукти са на първо място по укрепване на имунитета. Освен това, те подкрепят сърцето, черния дроб, предпазват от грип и простуди, регулират хормоните. В меда се съдържат над 70 вещества и витамини. Това дава основание на мнозина да го наричат универсалното лекарство. Медът има благоприятен ефект върху чревната микрофлора и спомага за поддържането на защитните сили на организма.