Витамин C, известен още като аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин. Той играе ключова роля в поддържането на устойчивостта и жизнеността организма ни. 

Тялото ни не може да произвежда витамин C. Единственият начин да си го набавим, е чрез храната, която консумираме или под формата на хранителни добавки.

  •  

Ето 5 ползи за здравето от приема на витамин C:

  1. Подсилва имунитета. Витамин С е известен със своите имуностимулиращи свойства. Той е мощен антиоксидант и помага за укрепване на защитните сили на организма срещу инфекции и заболявания. Подпомагайки производството и функционирането на белите кръвни клетки, той подобрява способността на имунната система да се бори с патогените.
  2. Антиоксидантна защита. Витамин C е мощен антиоксидант, играещ ключова роля в борбата със свободните радикали. Антиоксидантите са молекули, които подсилват имунната система и противодействат на свободните радикали. Излагането на замърсители като ултравиолетова радиация и токсини от околната среда, генерира свободни радикали в тялото, което води до клетъчно увреждане и стареене. Като неутрализира тези вредни молекули, витамин С помага за защитата на клетките и намалява риска от хронични заболявания.
  3. Допринася за красива кожа. Освен способността си да стимулира имунитета, витамин С има важна роля в синтеза на колаген. Колагенът е структурен протеин, който е от съществено значение за здравето на кожата, кръвоносните съдове, костите и съединителната тъкан. Осигуряването на необходимата дневна доза витамин С, подпомага еластичността на кожата, заздравяването на рани и цялостното възстановяване на тъканите, допринасяйки за по-жизнен и младежки вид на кожата.
  4. Подкрепя здравето на сърцето. Витамин С допринася за намаляването на нивата на лошия холестерол и регулиране на кръвното налягане. Това от своя страна намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. 
  5. Намалява стреса. Витамин C участва в производството на адреналин, хормон, който се освобождава при стресови ситуации. Поддържайки оптимални нива на витамин C, организмът може по-ефективно да се справя със стресовите фактори.

 

ImmunoPro подпомага имунната система и я прави по-устойчива срещу различни инфекции и вируси, благодарение на комбинацията от черен бъз, витамин C, витамин D и цинк.

Черният бъз, витамини C и D и цинкът работят заедно, като укрепват имунната система и осигуряват ефективна защита срещу вирусите.